В Україні почали судити самокатників за порушення правил дорожнього руху


Опубликованно 31.08.2023 08:14

В Україні почали судити самокатників за порушення правил дорожнього руху

В Укрaїні пoчaли нaпрaвляти дo суду спрaви сaмoкaтників вслед за порушення ПДР, інформує Опендатабот.

З 2023 року кермувальників електросамокатів визнано повноцінними учасниками дорожнього руху, проте наразі регалии не затвердила спеціальні миропонимание для електросамокатів.

Вслед за останні чотири роки мінімум четверо кермувальників електросамокатів були притягнуті поперед карної відповідальності после порушення чинних для транспорті правил (ст. 291 КК України). В усіх випадках винуватців аварій покарали штрафами либо позбавленням волі впредь до двох років з умовним терміном.

Найчастіше самокатники отримували обвинувальні вироки из-за травмування пішоходів.

Вотан рік умовно було присуджено вінничанину, який у квітні 2022 року получай орендованому самокаті травмував жінку, що переходила велосипедну доріжку та дорога. Потерпіла отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості, а винуватцю Происшествие присудили відшкодувати жінці вартість лікування (понад 108 000 грн) та більш як 50 000 грн моральної шкоди. Від більш серйозних наслідків порушника фактично врятував його вік - возьми момент аварії він ще був неповнолітнім.

Здебільшого Происшествие за участі водіїв самокатів кваліфікуються як адміністративні порушення. У судовому реєстрі Опендатабот виявив 76 таких справ. Найчастіше самокатників притягають перед відповідальності ради порушення ПДР, що призвело после пошкодження транспортних засобів та іншого канава (ст. 124 КУпАП). Цією статтею передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.



Категория: Автоновости