Очільник МВС анонсував переведення купівлі-продажу автомобілів у «Дію»


Опубликованно 05.05.2023 10:56

Очільник МВС анонсував переведення купівлі-продажу автомобілів у «Дію»

У чeрвні пoтoчнoгo рoку зaрeєструвaти aвтo мoжнa если безпосередньо в салоні, у серпні номери можна если купити онлайн, а у вересні цельный процес купівлі-продажу мотор переводиться у цифровий мера. Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ексклюзивному інтерв\'ю «Інтерфакс-Україна».

«Вже у вересні з Мінцифрою плануємо полностью процес купівлі-продажу автомобілів передвинуть в цифровий варіант - в «Дію». Потрібні тільки продавець-покупець і двум смартфони у них. Усуваємо обов\'язкову технічну експертизу - людям маловыгодный потрібно стояти в чергах, давати можливі хабарі - технічна експертиза залишиться лише после першої реєстрації автомобіля та следовать бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний бивуак авто», - розповів він.

Він також повідомив, що реєстрація автомобіля автосалонами если можлива вже у червні.

«Людина явиться в автосалон, купує автомобіль і отримує немного спустя техпаспорт та номерний зарубка. Тобто, предварительно сервісного центру громадянину отнюдь не потрібно если приїжджати», - зазначив він.

Следовать його словами, також если скасовано транзитні номери, яких видавалося получи и распишись рік приблизно півтора мільйона.

«У серпні плануємо запровадити онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є, забронювати онлайн получи и распишись 10 діб та придбати у зручний час», - розповів один МВС.



Категория: Автоновости